Двері погано зачиняються: причини виникнення проблеми

Двері, монтаж, експлуатація
Коли двері погано зачиняються, користуватися ними стає незручно. Якщо з усуненням проблеми з міжкімнатними дверима можна почекати, то вхідні треба ремонтувати якомога швидше. В іншому випадку є ризик, що ви не зможете потрапити в оселю або покинути її без допомоги майстра.

Помилки при монтажі

Монтаж дверей вимагає спеціальних навичок, тому, не маючи досвіду, не варто їх встановлювати самостійно. Краще довірити цю роботу спеціалістам.

Якщо двері поставлені нерівно чи погано закріплені при монтажі, то з часом вони почнуть просідати та погано зачинятись. Найкраще рішення цієї проблеми — замовити перевстановлення у досвідчених майстрів.

Довгий термін експлуатації

У ході експлуатації двері псуються. Гумові ущільнювачі з часом всихають та стають непридатними. Можна замінити їх, щоб двері не гримали та не бовтались у пройомі. Ущільнювачі потрібно підбирати правильного розміру, бо двері так само будуть погано зачинятись.

Якщо двері монтувались більше 10-15 років тому, а проблем стає все більше, варто задуматись над встановленням нових. Це буде дешевше, ніж регулярні ремонти. Особливо це стосується вхідних дверей, на які припадає регулярне навантаження. Замовити нові можна за посиланням: https://superdveri.ua/magazin/vkhodnye-dveri. Там знайдеться якісна та надійна модель для кожного.

Недотримання правил експлуатації

Двері будуть служити менше, якщо з ними поводитись необережно. Якщо діти катаються на дверній ручці або полотно б’ється об дверну коробку під впливом протягу, то проблеми з’являться швидко. Варто дотримуватись рекомендацій виробника. Тоді вони зможуть прослужити навіть довше заявленого терміну.

Надмірна вологість

Деякі двері розбухають під постійним впливом вологи. Це стосується моделей з деревинно-стружкової плити, натурального масиву та інших нестійких до вологи матеріалів. Ставити такі двері у ванну кімнату не рекомендується. Буває, що проблема виникає і з дверями в інших кімнатах через підвищену вологість в оселі.

Проблема розбухання властива міжкімнатним моделям, бо вхідні, зазвичай, обирають з вологостійких матеріалів.

Двері, що розбухли, доведеться замінити. На сайті https://superdveri.ua/magazin/mezhkomnatnye-dveri є можливість обрати міжкімнатні двері з різних матеріалів. Там досвідчені спеціалісти допоможуть зробити правильний вибір, щоб в подальшому не виникало проблем із закриванням.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон