У генічеській школі на Херсонщині працює кримськотатарський гурток

Генічеськ, гурток, татари
У Генічеській школі №4 цьогоріч до гуртка з вивчення кримськотатарської мови вступили 9 першокласників. Загалом у ньому 30 учнів.

Діти, які вивчають кримськотатарську мову у цій школі, поділені за віком на 2 групи - старшу та молодшу, сказала вчителька гуртка Ленара Асанова.

"У кожній групі по 15 учнів. Заняття проходять 2 рази на тиждень у кожній групі. На цих уроках ми в першу чергу навчаємось спілкуватися рідною мовою, вивчаємо нашу культуру, обряди, вчимося, як треба правильно відповідати на питання. Основи спілкування: як привітатись, представитись, як розповідати про свою сім`ю, свої захоплення", - каже Ленара Асанова.

У гуртку проводять конкурси віршів, малюнків, різні заходи до кримськотатарських свят. Як розповіла заступниця директора школи Наталя Цуканова, гурток працює з 2017 року.

"Гурток займається постійно. Завжди бере участь не тільки в шкільних заходах, а і в районних. Діти є активними учасниками районних свят, конкурсів, фестивалів. Найголовніше, що діти вивчають традиції, культуру свого народу", - говорить Наталія Цуканова.


На сайті Верховної Ради повідомляють, що згідно з даними Міністерства освіти і науки України у Генічеському районі кримськотатрську мову також вивчають у Новоолексіївському яслах-садку № 20 “Джерельце” та у Новоолексіївській загальноосвітньої школи № 1.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон