У Херсоні починають роботу над бюджетом на 2022 рік

бюджет, Дмитрієв, план
Аби не приймати головний фінансовий документ міської громади «під ялинку», робота над ним потроху починається вже у серпні.

Наприклад, депутати планують виділити кошти на розробку проектної документації ремонту доріг. А вже з наступного року, аби не гаяти час, одразу розпочати роботи.

Такі та багато інших питань розглядали члени постійної комісії з питань фінансів, планування бюджету, інвестицій, регуляторної політики та соціально-економічного розвитку.

- Зараз ми намагаємось максимально завершити розпочаті справи. Намагаємось зробити певні «закладки», щоб розпочати проектні роботи, і з початку наступного року роботи вже були профінансовані та розпочались. Також наразі вже ведеться підготовча робота над бюджетом міської територіальної громади на 2022 рік. Так, були передбачені кошти на проектування капітального ремонту доріг. Самі ремонтні роботи будуть проводитесь наступного року, бо цьогоріч ми навряд встигнемо. Ми готуємось. І вже у жовтні ми будемо спільно з розпорядниками коштів працювати над бюджетом-2022, для того, щоб максимально прозоро та якісно його відпрацювати, - зазначив голова комісії Андрій Дмитрієв.

Серед інших питань, члени комісії підтримали ініціативу надати звання Почесної громадянки міста Херсон багатократній паралімпійській чемпіонці, херсонці Єлізаветі Мерешко. З бюджету громади пропонується виділити 500 тисяч гривень премії спортсменці, також сплатити вартість її олімпійської ліцензії.

Мешканці Комишан можуть радіти – з’явилась надія на те, що школу №26, яку не можуть добудувати вже багато років, нарешті зведуть. Бо всі ці роки діти вимушені навчатись ледь не у три зміни. Об’єкт готовий на 90%, тому з бюджету Херсонської міської громади планують виділити 3,5 мільйони гривень на завершення будівництва.

Також скарбничка громади має поповнитись субвенціями як з державного, так і з обласного бюджету. Кошти підуть на закупівлю планшетів для можливості дистанційного навчання в умовах пандемії, і на ремонт харчоблоків, також на облаштування шелера для потерпілих від домашнього насильства.

Сергій ГЕОРГІЄВ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон