І «Шлях волі» на Херсонщині повинен бути в рамках законів України

Що не врахували у виконавчому комітеті Рубанівської сільської ради Великолепетиського району Херсонської області,під час погодження тарифів на послуги водопостачання для СВК «Шлях волі», ігноруючи вимоги законодавства при встановленні тарифів на воду.

Херсонським обласним територіальним відділенням АМКУ проведено збір та аналіз доказів у справі, розпочатій за наявністю в діях виконавчого комітету Рубанівської сільської ради Великолепетиського району ознак порушень законодавства про захист економічної конкуренції.

Справу будо розпочато за результатами дослідження ринків житлово-комунальних послуг. В ході цього дослідження спеціалістами відділення було встановлено, що на території Рубанівської сільської ради Великолепетиського району Херсонської області послуги централізованого водопостачання надають зокрема, СТОВ «Південне» та СВК «Шлях волі».

За зверненнями зазначених підприємств, Виконавчим комітетом були прийняті рішення від 26.12.2012 року № 117 «Про погодження тарифів на послуги водопостачання СВК «Шлях волі» та від 30.01.2013 року № 8 «Про погодження тарифів на послуги водопостачання СТОВ «Південне», якими затверджено більш високі тарифи на послуги централізованого водопостачання та введено в дію з 1 січня 2013 року та з 1 лютого 2013 року відповідно.

Як встановило відділення, згадані рішення були прийняті без врахування вимог частини п'ятої статті 32 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», якою передбачено обов'язок виконавця послуг не менше ніж за 15 днів до введення у дію нових тарифів повідомити про це споживачів.

Такі дії Виконавчого комітету дали змогу СТОВ «Південне» та СВК «Шлях Волі» передчасно проводити нарахування споживачам плати за послугу за новими тарифами, що може призвести до ущемлення їх інтересів.

Наразі виконавчому комітету Рубанівської сільської ради направлено подання з попередніми висновками у справі, за результатами розгляду якого відповідач у справі має право надати свої міркування, пропозиції, пояснення тощо.

За матеріалами прес-служби Херсонського обласного територіального відділення
Антимонопольного комітету України

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон