На Херсонщині створюють систему рейтингування закладів освіти регіону

Херсон, облрада, Співаковський
Про це повідомив голова комісії Херсонської обласної ради з питань розвитку людського капіталу Олександр Співаковський.

На Херсонщині нерідкі випадки обурення батьків та вчителів, які дізналися про плани місцевої влади понизити ступінь малокомплектних шкіл (десь залишити лише початкові класи, десь початкову та середню ланки). По декільком закладам, наприклад, у Таврійську та Розливі, взагалі розглядається ліквідація.

- Реакція вчителів, батьків у селах цілком зрозуміла. Розрив комунікації, непрозорість рішень породжують хаос і супротив. Про те, що на першому місці мають бути не гроші, не бажання зекономити кошти на утримання закладів освіти, а інтереси дитини, якість освіти, про необхідність розробити єдині, чіткі правила та критерії, за якими має бути сформована освітня мережа.

Тому зараз знов запропонував розробити критерії, затвердити їх на сесії Херсонської обласної ради, створити систему рейтингування, визначивши балами важливість тих чи інших показників. Будемо мати систему вимірювання - проаналізуємо кожен заклад освіти й складемо рейтинги. Тоді влада зможе аргументовано розмовляти з громадою, разом шукати рішення проблем.

Вже у понеділок, 5 липня, збираємо робочу групу і будемо напрацьовувати критерії. На стадії узгодження графік зустрічей з громадами по формуванню освітньої мережі. Якщо й далі будемо рухатися у тому ж темпі, то за декілька місяців спільно з громадами, облрадою і облдержадміністрацією напрацюємо План дій щодо функціонування ефективної освітньої мережі області, де у центрі будуть інтереси дитини, вчителів, а не відсутність коштів чи чиясь суб’єктивна думка, -вважає Олександр СПІВАКОВСЬКИЙ.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон