Чиновники Олешківської міської ради живуть за своїми законами

чиновники, Олешки, Потоцький
В цьому черговий раз переконується депутат Олешківської міської ради, юрист за освітою, Павло Потоцький:

- Завтра, 28 травня відбудеться сесія Олешківської міської ради. Одним з проектів рішень, що підтверджує мої слова є рішення "Про визнання роботи директора комунального некомерційного підприємства "Олешківська міська стоматологічна поліклініка" Олешківської міської ради незадовільною.
Пунктом 1 цього рішення пропонується визнати роботу директора стоматполіклініки Лєби С.В. незадовільною.

Пунктом 2 рішення пропонується доручити Олешківському міському голові розірвати достроково контракт.

Як мотивація такого розірвання контракту є документ внутрішнього аудиту, який не має жодної юридичної сили.

У мене виникає безліч питань з цього приводу:

Чому такі "надважливі докази" фінансових та інших порушень директором стоматполіклініки не були направлені до правоохоронних та інших контролюючих органів для прийняття ними відповідних процесуальних рішень?

В резолютивній частині проекту рішення йдеться посилання на статтю 26 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні". В мене виникає ще одне питання, яким пунктом цієї норми закону, передбачено прийняття міською радою рішень про визнання незодовільною роботи керівників комунальних закладів?

Питань дуже багато, але для мене наприклад все зрозуміло. Ці папірці внутрішнього аудиту по стоматполіклініці не є взагалі документами, які не прийняли до розгляду компетентні органи, але ж звільнити директора, Олешківському міському голові дуже хочеться. І бажано це зробити руками депутатського корпусу, щоб потім в разі судових справ та кримінальних проваджень казати, що то не я і хата не моя.

Хоча такими повноваженнями щодо звільнення керівників комунальних закладів наділений саме голова Олешківської міської ради відповідно до пункту 10 частини 4 статті 42 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" і ніяке рішення ради йому не потрібно, - вважає Павло ПОТОЦЬКИЙ.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон