В кого вірять на Херсонщині

віруючи, кількість, область
На Херсонщині віруючими в Бога себе вважають 74% населення. Найнижчий відсоток релігійності в обласному центрі.

За результатами соціологічного опитування, що на весні 2021 року в нашій області проводив Центр близькосхідних досліджень, три чверті мешканців Херсонщини вважають себе віруючими.

Найбільший цей відсоток в Чаплинській та Генічеській громадах (80%). Найменш релігійними є мешканці міста Херсон (лише 64% опитаних вважають себе віруючими).

Опитування проводилось у чотирьох громадах Херсонщини. Окрім Херсонської, Генічеської та Чаплинської ОТГ, в проєкті взяла участь ще Скадовська громада. Тут рівень релігійності склав приблизно 78%.

При цьому 40% респондентів на питання, до якого якої саме релігійної течії вони себе відносять, відповіли – “Християнство”. Ще 25% опитуваних уточнюють, що мають на увазі християнство саме православного напрямку.

З протестантизмом в Херсонській області себе пов’язують 2,3% мешканців. Греко-католиків трохи більше – 3.7%. Цікаво, що протестантів майже немає в Генічеській ОТГ. Жодного греко-католика не вдалось знайти у тому ж таки Генічеську та Чаплинці.

Мусульманами себе вважають близько 5% респондентів. Найбільше прибічників ісламу в Генічеську – майже кожний десятий пов’язує себе з цією релігією.

За матеріалами "ІРС-Херсон"
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон