На Херсонщині буде "Соляна дорога"

соляна дорога, туризм
На Херсонщині готується принципово новий туристичний маршрут “Соляна дорога” буде презентований на VII Таврійському туристичному конгресі, запланованому на 20-22 травня.

Як розповів керівник ГО “Агенція регіонального розвитку Таврійського об’єднання територіальних громад” Павло Ярмій, маршрут розробляють організації, які працюють у туристичному бізнесі, представники громадськості та місцева влада.

“Цей маршрут майже повторює маршрути стародавніх чумаків, які були одними з перших підприємців на Херсонщині. Туристи відвідають чимало пам’ятних місць та цікавинок”, – каже Павло Ярмій.

За його словами, запровадження маршруту “Соляна дорога” – спроба позбавити Херсонщину статусу заручника літнього туристичного сезону, коли відпочивальники проїздять лише на морські узбережжя.

“На VII Таврійському туристичному конгресі будуть підписані кілька меморандумів між територіальними громадами про участь у цьому проекті. Зокрема, це такі громади, як: Присиваська, Хрестівська, Зеленопідська, Бериславська, Милівська, Таврійська, Чаплинська, Скадовська, Генічеська”, – говорить Ярмій.

Він зазначає, що зараз у населених пунктах Херсонщини місцевими підприємствами створено чимало цікавого, що можна показувати туристам протягом усього року. Зокрема, це різні крафтові виробництва: виноробні, сироварні.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон