У закусці «з бужениною» бужениною і не пахло

Херсонським обласним територіальним відділенням АМКУ проведено збір та аналіз доказів у справі, розпочатій за наявністю в діях ТОВ «Богодухівський молзавод» (Харківська обл.) ознак порушень законодавства про захист від недобросовісної конкуренції.

Справу будо розпочато за результатами здійснення контролю за дотриманням вимог законодавства про захист економічної конкуренції на споживчих регіональних ринках та дослідження, проведеного за дорученням голови Антимонопольного комітету України.

Спеціалістами Відділення попередньо було встановлено, що виробник поводився не зовсім коректно щодо партнерів і споживачів, розміщуючи на упаковках своєї продукції неправдиву інформацію щодо її складу та споживчих властивостей, чим вводив в оману споживачів.

Зокрема, ТОВ «Богодухівський молзавод» використало у назві продукту (закуски бутербродної) позначення «з бужениною» та розмістило це позначення з відповідним зображенням на упаковці такого продукту за відсутності цього інгредієнту у складі згаданого виду закуски бутербродної.

Такі дії підприємства мають ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції, у вигляді недобросовісної конкуренції шляхом повідомлення оманливої інформації, яка може вплинути на наміри споживачів щодо придбання товарів цього суб'єкта господарювання.

Наразі ТОВ «Богодухівський молзавод» направлено подання з попередніми висновками у справі, за результатами розгляду якого підприємство має право надати свої міркування, пропозиції, пояснення тощо.

Прес-служба
Херсонського обласного відділення
Антимонопольного комітету України

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон