Херсонець домігся судової компенсації за напад безпритульних собак

собаки, укуси, суд

До Херсонського міського суду Херсонської області звернувся чоловік, який позивався до Степанівської сільської ради.

На початку грудня 2019 року, на шляху до кінцевої зупинки 10-го маршруту, на позивача напала зграя агресивних бродячих собак, які почали кусати його за ноги. Чоловік викликав «швидку», яка надала йому невідкладну допомогу, та поліцію. За кілька днів, на тому ж самому місці, йому знову перегородила шлях зграя безпритульних собак. Потерпілий зателефонував до поліції, а наступного дня звернувся до сільради. Але від органу місцевого самоврядування реакції не було.

Чоловік стверджує, що йому заподіяна матеріальна шкода в розмірі 158 гривень., оскільки йому необхідні були ліки та щеплення після укусів. Також, за твердженням чоловіка, йому завдано моральної шкоди, яка полягає у душевних хвилюваннях, нервовому напруженні, переляку, терпінні фізичного болю, лікуванні більше 3 місяців та психологічна травма. За що він вимагає сплатити йому 200 тисяч гривень компенсації.

Як сказано у рішенні суду, безпритульні та бродячі тварини підлягають вилову, поміщенню в карантинний майданчик та послідуючої передачі власнику або у спеціалізований притулок. А шкода, заподіяна ними у разі невиявлення їхнього власника, підлягає відшкодуванню територіальною громадою, на території якої їх виловлено.

Служителі Феміди вирішили задовольнити позовні вимоги частково. А саме: Степанівська сільрада має відшкодувати покусаному чоловіку 158 гривень матеріальної шкоди та 10 тисяч гривень моральної. Окрім цього, орган місцевого самоврядування має сплатити ще 840 гривень судового збору.

Олена ПІМЕНОВА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон