На Херсонщині медиків тривожать наслідки пандемії

медики, коронавірус, наслідки
Побічні ефекти лікування заражених коронавірусом дедалі сильніше тривожать медиків на Херсонщині. Адже виходить так, що лікування може часом виявитися небезпечнішим від самої хвороби!

- Пацієнтам, інфікованим COVID-19, часто-густо призначають не тільки антибіотики, а й препарати, що мають перешкоджати утворенню тромбів. Але з ними треба бути дуже обережним. Адже їх регулярне вживання погіршує згортання крові, провокує підвищення тиску та ризик внутрішніх крововиливів, в тому числі у мозок – геморагічних інсультів.

А це величезна загроза для здоров’я: 15 відсотків таких пацієнтів помирають ще до прибуття бригади «швидкої допомоги», а 80 відсотків тих, хто вижив, ризикують отримати інвалідність, — украй стривожений завідувач нейрохірургічним відділенням обласної клінічної лікарні Херсона, кандидат медичних наук Олексій Леонтьєв.

Тільки впродовж березня поточного року у нейрохірургічному відділенні ОКБ, де є лише 35 ліжко-місць, вже пройшли курс лікування близько 70 пацієнтів саме з геморагічним інсультами – їх привозять з усіх районів краю. Скільки їх буде ще, лікарі навіть прогнозувати не беруться: адже епідемія коронавірусу ніяк не завершиться.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон