В змаганні з класичного жиму штанги визначили найсильніших спортсменів Херсонщини

жим штанги, пауерліфтінг, змагання, чемпіонат
20 березня пройшов Чемпіонат Херсонської області з класичного жиму лежачи (одна з дисциплін пауерліфтингу) серед учнівської молоді. В змаганнях взяли участь сім команд з чотирьох громад Херсонської області — Горностаївської, Великолепетиської, Верхньорогачицької та Нижньосірогозької.

Майже 80 учасників різних вагових категорій виконували жим штанги лежачи. Серед атлетів були як досвідчені спортсмени, так і початківці, які вперше взяли участь у змаганнях такого рівня.

— Здорова молодь є перспективою держави. А судячи з того, скільки приїхало на Чемпіонат молодих людей, майбутнє в України точно є, — зауважив представник Нижньосірогозької команди, заступник Нижньосірогозького селищного голови Сергій ДАШКОВСЬКИЙ. — Приємно бачити, що сучасна молодь надає перевагу спорту та здоровому способу життя.

Перед початком Чемпіонату учасники змагання відповідно до регламенту пройшли обов’язкові розминку та інструктаж. Всім конкурсантам надали атлетичний пояс для фіксації попереку і підтримки черевних м'язів, кистьові бинти для жорсткої фіксації рук та магнезію, щоб гриф штанги не ковзав у руках.

— Вправа з жиму лежачи — це одна зі складових пауерліфтингу — популярного виду спорту, який нині активно розвивається в Україні і базується на виконанні силових вправ зі штангою, — пояснює тренер Нижньосірогозької дитячо-юнацької спортивної школи Вадим ПИЛИПЕНКО. — Нагадаю, що його ще називають силовим триборством, адже потрібно виконати три вправи: присідання зі штангою на плечах, жим штанги лежачи на горизонтальній лаві та станову тягу штанги. Сьогодні ж юні спортсмени виконували лише одну вправу — відтискали штангу від грудей.

В індивідуальному заліку вихованці Нижньосірогозької дитячо-юнацької спортивної школи посіли такі місця:

На першому місці:

— Бурханов Ісмаїл (вагова категорія 105 кг),

— Солоненко Наталя (вагова категорія 84 кг),

— Отрохова Олександра (вагова категорія 76 кг),

— Воропай Ольга (вагова категорія 69 кг),

— Головьонкіна Вікторія (вагова категорія 57 кг).

На другому місці:

— Бурдужа Валентина (вагова категорія 63кг).

На третьому місці:

— Крамаренко Дмитро (вагова категорія 74 кг),

— Шмайда Іван (вагова категорія 53 кг),

— Голобород Любов (вагова категорія 63 кг).

Нагороду за перше загальнокомандне місце отримала капітан Нижньосірогозької збірної Любов Голобород

У загальнокомандному заліку місця розподілилися таким чином:

І місце — збірна команда Нижньосірогозької громади,

ІІ місце — збірна команда Великолепетиської громади,

ІІІ місце — збірна команда Верхньорогачицької громади.

Завершились змагання урочистим нагородженням переможців. Їм вручили грамоти Херсонської обласної Федерації пауерліфтингу, медалі та кубки.

Нагороду за перше загальнокомандне вручено тренеру Вадиму Пилипенку

Коментуючи змагання, тренер Нижньосірогозької ДЮСШ Станіслав Чудновський розповів, що під час змагань учасники показали дисциплінованість і ретельність, але разом з тим великий азарт та ініціативність. Незважаючи на те, що Чемпіонат проходив в звичайному спортивному залі, по змагальному духу він не поступався змаганням великої спортивної арени. Для здобуття перемоги кожен учасник доклав значних фізичних зусиль.

— Незважаючи на суперництво і невгасиму волю кожного з конкурсантів до перемоги, всі спортсмени під час змагань надавали підтримку і допомогу один одному, — підсумував участь в Чемпіонаті Сергій Дашковський.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон