У Херсонській облраді визначають критерії фінансування обласних закладів

облрада, Співаковський, ХДУ
Про це повідомив депутат Херсонської обласної ради, ректор ХДУ Олександр Співаковський:

- Сьогодні, 15 січня у форматі діалогу обговорили з керівницею бюджетної комісії Херсонської обласної ради Вікторією Гавренковою критерії бюджетного фінансування обласних закладів, якими будемо керуватись під час депутатської роботи.

Коли спілкуються дві людини з математичним складом мислення, то все чітко й зрозуміло. Отже, дійшли спільної думки, що все, що ми робимо має вимірюватися. А для цього потрібно впровадити прозорі правила гри, розробити критерії, вимоги по кожному з напрямків. Тоді зможемо оцінювати ефективність наших дій та дій розпорядників коштів, корегувати їх за потреби.

Бо головна мета депутатської діяльності не продукування проєктів рішень та чергових програм, а розробка та впровадження стратегічного бачення розвитку кожної сфери життєдіяльності області.

Звичайно, мені простіше наводити приклади з галузі освіти. Тут пріоритети очевидні - маємо створити рівні та доступні умови для отримання дітьми якісної середньої освіти та надати їм перспективу у вигляді майбутнього працевлаштування, мотивації після закінчення професійного навчального закладу чи здобуття вищої освіти.

Маємо відкрити ринок освітніх послуг для вчителів, дати механізми залучення коштів закладами освіти усіх рівнів. Все це для того, щоб на Херсонщині було більше освічених людей, які зможуть розвивати наш регіон. Такі ж самі підходи мають бути й по галузях культури, спорту тощо, - переконаний Олександр СПІВАКОВСЬКИЙ.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон