Казкова фотовиставка у Херсоні

Херсон, фотовиставка, відкриття
Фотовиставка Олени Протопопової "Казки та легенди України" розмістилася в обласній бібліотеці ім. Олеся Гончара у Херсоні. До експозиції увійшли понад 40 світлин.

За словами авторки проєкту, головна ідея – показати, що українські народні казки не гірші за європейські, за якими знято багато фільмів. Рішення зробити такі фотографії було спонтанним, під час однієї з поїздок на дачу, - говорить Олена Протопопова:

"Що являє собою цей проєкт - це фото і відеопроєкт, тобто ми знімали фільм за мотивами українських казок, трохи осучасненими, переосмисленими нами. Водночас робили фотографії, тобто можна сказати, що з одного боку це фотографії зі знімального процесу, а з іншого боку це окремі історії. Тут у нас представлено 5 казок різних".

На світлинах херсонські школярі, які втілили образи героїв із казок "Івасик-Телесик", "Рукавичка", "Легенда про заснування Києва", "Князівна - чаклунка", "Дерево до неба". Наймолодшим акторам по 4 роки, найстаршим - 14.

Знімали у в обласному центрі, і за його межами – у Дніпровських плавнях, Казковій діброві у Новій Каховці, розказує авторка проєкту. Усі костюми підготувала дизайнерка Роксана: "Під кожну дитину окремо підбирали, щоб виявити її образ як літературний, так і індивідуальний, щоб підкреслити характер дитини. На Ульяні в нас костюм якраз той, який ми знімали у Казковій діброві. Ось вона в костюмі україночки".

У рамках проєкту автори готують фільм за мотивами українських казок. Його планують презентувати у лютому 2021 року, - говорить Олена Протопопова.


За матеріалами Суспільний. Херсон
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон