Роботу Олешківської міськради починають зі збільшення чиновницького апарату

Олешки, апарат, збільшення
Завтра, 4 грудня відбудеться друге пленарне засідання І сесії Олешківської міської ради 8-го скликання, - повідомив депутат ОТГ Павло Потоцький:

- Одним із питань яке буде розглянуто на завтрашній сесії буде про затвердження структури та загальної чисельності апарату Олешківської міської ради 8 скликання.

Мене особисто здивувала загальна чисельність апарату міської ради, яка після прийняття рішення буде становити 176 штатних одиниць.

Для прикладу в Олешківській районній раді було 22 штатні одиниці, а в Олешківській районній державній адміністрації 92 штатні одиниці (разом з усіма структурними підрозділами), тобто навіть разом штатна чисельність двох органів влади становила 114 штатних одиниць.

Зауважу, що юрисдикція районної ради і райдержадміністрації поширювалася на весь Олешківський район. Натомість юрисдикція Олешківської міської ради охоплює лише половину Олешківського району…

У зв'язку з чим постає питання, навіщо роздувати такі штати, адже витрати на утримання апарату міської ради лягають на плечі платників податків, - запитує Павло ПОТОЦЬКИЙ.

P.S. Як зазначають Експерти з фінансового моніторингу Центрального офісу реформ при Мінрегіоні, одним із критеріїв щоб громада була спроможною витрати на утримання управлінського апарату не повинні перевищувати 20-25% від обсягу власних доходів громади.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон