Ігор Колихаєв: Вклоняймося душам, які забрав голодомор…

Голодомор, вшанування, Колихаєв
Сьогодні, 28 листопада в багатьох містах України пройде акція «Запали свічку», на підтримку якої треба запалити свічку у вікні своєї домівки, чи біля пам’ятного хреста або меморіалу в День пам'яті жертв голодоморів.

Міський голова Херсона Ігор Колихаєв долучається до пам’ятної акції та запрошує усіх містян віддати шану нашим рідним.

На початку 20 століття Україна пережила три Голодомори: 1921-1923, 1932-1933 та 1946-1947 років. Найбільш трагічним з них виявився голод 32-33 років, що був організований радянською владою під час сталінських репресій.

За різними даними, у 1932-1933 роках від Голодомору загинуло від 4,5 до 10 мільйонів людей, а втрати українців у частині ненароджених становлять понад 6 мільйонів.

«Ми – щасливі люди, бо навіть приблизно не можемо усвідомити, що пережили наші пращури. Але їхній страх і біль течуть в нашій крові.

Низько схиляємо голови в пам’ять про страшні часи, що забрали мільйони невинних життів.

Вклоняймося душам, які забрав голодомор. Молімося, аби такого більше ніколи в житті не трапилося. Ні з ким.», – наголосив Херсонський міський голова Ігор КОЛИХАЄВ.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон