Художник з Херсонщини створив графіті, присвячене нинішнім подіям у Білорусі

художник, Білорусь, графіті

27-річний художник із Нової Каховки Максим Кільдеров створив графіті, присвячене нинішнім подіям у Білорусі. Його намалював на стінах бутиків взуттєвого ряду міського ринку.

Він почав малювати лише у грудні 2018 року. Та вже встиг провести першу персональну виставку в Новокаховській картинній галереї ім. А. С. Гавдзинського у лютому цього року. Якось показав кілька своїх робіт директору галереї Олені Михайленко. Вона була вражена. Запропонувала організувати виставку. Потрібно було 30 полотен, а на той час у художника було всього декілька. Тому він засів за картини, і невдовзі відбулася виставка, яка мала успіх.

Нинішня робота має назву «Діалог», вона здійснена за підтримки бренду MONTANA і присвячена останнім білоруським подіям. Виконана у кольрах національного білоруського прапора. Для своєї інсталяції Максим використав гостросоціальні тексти пісень російськомовних гуртів і співаків. Це по суті відверті вислови людей, які живуть в умовах диктатури, а також їхня реакція на жорсткі дії влади проти мирних мітингувальників. Тобто, своєрідний діалог народу з владою. Ось деякі з використаних висловлень.

«Я теперь готов ко всему на свете, я отсидел свой срок в интернете. Выхожу на улицу гладить кота, но его переезжает тачка мента».

«Леха в детском саду мечтал стать космонавтом. В камуфляжном скафандре. Со щитом, автоматом, дубинкой. И бить гуманоидов. Гуманоиды враги, гуманоидам не больно. Гуманоид может выглядеть как девушка или школьник, но это на*бка и только».

«За что нам дубиной по голове? За что нам подкинули вес? Нам не дано прогнуться под гнетом дрессированных сорвиголов. Я в одной упряжке с вами, так давайте её протащим с высоко и гордо поднятыми головами».

– Це мій перший досвід роботи з балонами, – розповідає художник. – Дякую бренду MONTANA за надану можливість і ТМ «Властелін» за допоміжні засоби.

За своє коротке життя Максим устиг побути адміністратором кількох спільнот в інтернеті, торгував скінами, відкрив бюргерну, займався кіберспортом і криптовалютами. Потім присвятив себе творчості.

Малює щодня по 5-7 годин. Удома навіть розмалював кухню. Схоже, його нове заховлення надовго.

Нова Каховка City

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон