Курортні села Херсонщини вимагають права на створення окремої громади

арабітська стрілка, щасливцеве, генічеськ

В Генічеському районі Херсонської області представники місцевої влади населених пунктів, що розташовані в курортній зоні на азовській косі Арабатська стрілка, готують документи для зверння до суду, а також листи до українських високопосадовців. Місцеві представники закликають переглянути перспективний план формування громад Херсонщини. Річ у тому, що уряд прийнів рішення сфорувати в Генічеському районі єдину ОТГ, в той час, як громади сіл Арабатки - Стрілкового, Щасливцевого та, можливо, Генічеської Гірки хочуть об’єднатися в окрему ОТГ.

Про це розповів Щасливцевський сільський голова Віктор Плохушко під час онлайнконференції медіа-центру IPC-Генічеськ, передає Новий візит.

За словами голови, при затвердженні перспективного плану Кабмін згідно регламенту зобов’язаний був врахувати зауваження асоціацій громад України, але цього не зробив. Через те Щасливцевська сільська рада планує оскаржити ухвалення перспективного плану формування територій громад, який не передбачає створення ОТГ на Арабатській Стрілці.

Крім того, сільський голова звернувся до президента України Володимира Зеленського (на відео 3.50) з проханням почути жителів Арабатської Стрілки, які прагнуть створити свою об’єднану територіальну громаду, та гарантувати право на добровільне об’єднання.

«Прошу пана президента втрутитися, почути нас і гарантувати наше право на добровільне об’єднання», – наголосив сільський голова під час онлайнконференції.

Від себе добавимо, що намагання курортних сіл створити окрему громаду цілком зрозуміле. Місцева влада вважає, що в такий спосіб отримає певні економічні переваги для своєї громади. Проте уряд, ймовірно, розмірковує в межах забезпечення загальних інтересів. А також тверезо оцінює можливості нечисленних населених пунктів сільського типу щодо забезпечення життєдіяльності великої території зі складними природними умовами.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон