На базі Херсонського держуніверситету відкриють археологічний музей

Херсон, музей, археологія
У Херсоні з'явиться третій, після краєзнавчого та художнього, музей, який має право зберігати частину національного музейного фонду України. Про це повідомив завідувач науково-дослідної археологічної лабораторії Херсонського державного університету Сергій Нємцев.

Науковець розказав, що 27 квітня, на вченій раді університету було затвердженно положення про археологічний музей, що відкриється на базі навчального закладу: "Вже більше 10 років ми вели розмову про те, що музей потрібно створити, тому що у нас вже достатньо велика кількість колекції, яка зберігається на території археологічної лабораторії.

Це буде справжній археологічний музей, такий, як був колись в Херсоні на початку ХХ століття створений Віктором Гошкевичем, який був викладачем нашого університету. Основу колекції будуть складати матеріали здобуті в результаті археологічних робіт експедиції ХДУ, з Білозерского поселення та з городища Скелька".

Новостворений музей, матиме право зберігати частину національного музейного фонду України. Нині в області таких тільки два, це Херсонський обласний краєзнавчий музей та Херсонський обласний художній музей.

"Тепер будемо створювати третій - археологічний музей. Музей буде знаходитись на території Херсонського державного університету. Де саме, питання подальшої дескусії. Ми також хочемо зробити його максимально інтерактивним, аби нові технології та артефакти взаємодіяли", - зазначив Сергій Нємцев.

Також він додав, що конкретної дати відкриття немає, а музей буде відкритим для відвідувачів: "Роботи дуже багато, тому ми не можемо сказати коли конкретно запрацює музей. Під час обговорення, я акцентував увагу на тому, що музей має бути відкритим для відвідувачів, мешканців та гостей міста. Це внесок університету в його інтелектуальне життя".

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон