Ігор Колихаєв закликав владу допомагати підприємцям безпечно працювати

Колихаєв, влада. ринки
Влада прийняла рішення про відкриття продовольчих ринків по всій державі. Таку дію можна було б назвати правильною, якби вона була вчасною, - вважає народний депутат від Херсонщини Ігор Колихаєв:

- Наші провладні «розумники», через невміння приймати обдумані державницькі рішення, з першого разу користуються методикою суцільної заборони, яка нам дісталась від тоталітаризму.

Проте, головне, що 872 ринки по всій Україні запрацюють найближчим часом! Сподіваюся, що це хоч трохи допоможе фермерам.

Тепер ми чітко розуміємо, що в Уряді працюють люди, яким нецікаві інтереси мільйонів українців-підприємців. Влада банально кинула їх напризволяще, а разом з ними і їх сім’ї.

Я далекий від думки, що закриваючи ринки, урядовці переймались виключно здоров’ям українців. Гадаю, що могло мати місце і лобіювання цього рішення з боку великих мереж продовольчих супермаркетів. Адже саме до них після закриття ринків масово пішли громадяни, що автоматично перетворило ці магазини на вірогідний розплідник інфекції COVID-19.

Наша депутатська група Депутатська група "За майбутнє" зверталася до Уряду з вимогою відкрити ринки на умовах дотримання санітарно-гігієнічних норм карантину.

Уряд вкрав у людей тиждень і нарешті вирішив відкрити ринки. Однак поставлені умови майже неможливо виконати для більшості торгових майданчиків. Чого варта вимога встановити захисні екрани між покупцями та продавцем!

Фермери, які власноруч продають свою продукцію, можуть не отримати такої можливості. Хоча уряд мав би враховувати в першу чергу саме їх потреби. Для Херсонщини це питання особливо важливе. Ми всі стали свідками мітингів протесту, влаштованих, головним чином, дрібними та середніми фермерами Херсонщини на цьому тижні.

Закриття ринків ледь не вбило цілу галузь на Херсонщині і в інших областях. Вже зараз, через необдумані і шкідливі дії влади, траси областей устелені гниючими ранніми овочами, які фермери змушені були залишити на узбіччі, не маючи змоги продати.

Непродуманість у діях чиновників відбилась не тільки на аграріях, дісталось і сфері послуг. Маленькі законослухняні підприємства зачинились і почали рахувати збитки, а до величезних або мережевих навпаки збільшився потік клієнтів. Гадаю, що заробили і представники правоохоронних органів за «дозволи» працювати під час карантину окремим наближеним підприємцям.

Влада повинна перестати рефлексувати і почати виводити економіку України з провалля, в яке сама і загнала її. Вкотре прошу представників місцевої влади піти назустріч підприємцям і допомогти їм почати працювати безпечно для себе і суспільства!, - закликав Ігор КОЛИХАЄВ.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон