На Херсонщині весняні приморозки абрикоси й персики «мінусують»

аграрії, абрикоси, сади
Терпіння аграріїв Херсонщини другий рік поспіль випробовує "небесна канцелярія". Щойно тут садові дерева вкрилися пишним цвітом, як, і минулого року, негайно почалися березневі приморозки. У фіналі - перспектива втрати чималої частини врожаю кісточкових.

- У наших садах уже зацвіли абрикоси, починають цвісти персики. І тут - приморозки після теплої зими. Зрозуміло, намагаємося врятувати цвіт від осипання, окурюючи дерева димом. Та якщо температура вночі опускається до мінус десяти градусів Цельсію, ефект від того окурювання слабкий, - нарікає директор агрофірми "Білозерський" у Білозерському районі області Олександр Ощіпок.

Єдине, на що сподіваються власники садів та виноградних плантацій, - лише на те, що цвітіння тільки почалося. Тож якщо приморозки довго не триватимуть, збережеться цвіт на інших кісточкових - таких, як груша, яблуня, слива. Проте минулого року холоди трималися так довго, що бджоли у своїх вуликах прокинулися занадто пізно й не встигли опилити дерева. Як наслідок, теж "відмінусувалося" до п'ятої частини і так невеликого врожаю.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон