Херсонські ляльки подорожують світом

Майстриня, ляльки, виставка
Херсонська майстриня Юлія Логачова виготовляє ляльок з тканини, її роботи подорожують світом. Жінка взяла участь у виставці лялькарів Херсонщини.

Юлія Логачова розповідає, що за життя встигла спробувати багато різних технік рукоділля та улюбленим видом мистецтва для неї стало виготовлення будуарної ляльки з тканини: "Тканина – найпростіша тканина сучасності - бязь залишилася моєю улюбленою, на диво вона дозволяє зробити дуже цікаві форми та чудові рельєфи, які нагадують справжнє людське обличчя. Наприклад, ці ляльки – персонажі відомої казки золотий ключик теж зроблені просто з тканини".

Незважаючи на досвід у лялькарстві, який вимірюється роками, майстриня продовжує вчитися. Говорить, що у цьому їй допомагають майстер-класи з інтернету. Також, за словами Юлії Логачової, розробляє власні викрійки ляльок: "Найперше – ці ляльки можуть приймати дуже різні пози, їх можна і посадити, і покласти. І вони займають дуже мало місця. І з ними цікаво гратися. Вони цікаві як для дорослої людини, так і для дитини".

Юлія Логачова шиє персонажів із фільмів. Важливо зробити так, аби у ляльок рухалися кінцівки, - говорить жінка. Як це зробити, демонструє на ляльці хатнього ельфа Доббі.


Останнім часом окрім казкових героїв пропонують зробити ляльок за фотографіями живих людей, - говорить майстриня. Така робота дуже копітка. Побачити ляльок Юлії Логачової можна у відділі мистецтв Херсонської обласної бібліотеки ім. Гончара.

За матеріалами Суспільний UA

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон