В Херсоні судитимуть державних виконавців, через яких 20 громадян залишилися без житла

Прокуратура наравила до суду кримінальне провадження стосовно службових осіб органу державної виконавчої служби.

Херсонською місцевою прокуратурою направлено до суду кримінальне провадження за фактом порушення законодавства, що регулює діяльність державних виконавців при виконанні судових рішень.

В ході досудового розслідування встановлено, що посадовими особами державної виконавчої служби одного з районів у м. Херсоні в порушення вимог Закону України «Про виконавче провадження», вчинено дії, що призвели до незаконного відчуження корпоративних прав власників підприємства забудовника вартістю 600 тис. грн. Вказане підприємство-забудовник мало побудувати квартири для мешканців міста, втім через дії посадовців виконавчої служби понад 20 осіб тепер позбавлені права на власне житло.

Дії посадових осіб кваліфіковано за ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем), у разі доведеності вини їм загрожує покарання від 3 до 6 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від п'ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Прес-служба прокуратури Херсонської області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон