У справі Катерини Гандзюк суд відправив під варту Ігоря Павловського

20 січня у Херсоні Офісом Генеральної прокуратури України та іншими правоохоронцями здійснювалась низка заходів, в результаті яких Ігоря Павловського було затримано за підозрою у скоєнні кількох злочинів.

21 січня йому обрали запобіжний захід.

Вбивство Катерини Гандзюк

31 липня 2018 року на в.о. керуючого справами Виконавчого комітету Херсонської міської ради Катерину Гандзюк було скоєно напад. На жінку у дворі будинку, в якому вона проживала, невідомий чоловік вилив майже літр концентрованої сірчаної кислоти. Через три місяці — 4 листопада 2018 року — Гандзюк померла у київській лікарні. За кілька днів до смерті в.о. керуючого справами херсонського виконкому — 28 жовтня — одного з виконавців злочину Сергія Торбіна перевели з Херсона до Києва, щоб СБУ змогло провести «необхідні слідчі дії».

Вже в серпні 2018 року затримали Миколу Новікова за підозрою у скоєнні злочину. Однак, під тиском журналістів, які швидко з'ясували, що Новікова навіть не було у місті під час скоєння нападу, чоловіка відпустили.

У листопаді 2018 року затримали Ігоря Павловського. Проте незабаром він вийшов з-під варти.

Ув'язнені виконавці
6 червня 2019 року вироком Покровського районного суду Дніпропетровської області у справі нападу на Катерину Гандзюк засуджено до ув'язнення наступних осіб:

Торбіна Сергія Володимировича, визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого частинами четвертою, п'ятою статті 27, частиною другою статті 28, частиною другою статті 121 Кримінального кодексу України, та призначено йому узгоджене сторонами покарання, із застосуванням статті 69 Кримінального кодексу України у виді 6 (шести) років 6 (шести) місяців позбавлення волі;

Грабчука Микиту Олександровича, визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого частиною другою статті 28, частиною другою статті 121 Кримінального кодексу України, та призначено йому узгоджене сторонами покарання, із застосуванням статті 69 Кримінального кодексу України у виді 6 (шести) років позбавлення волі;

Васяновича Володимира Олександровича, визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого частиною п'ятою статті 27, частиною другою статті 28, частиною другою статті 121 Кримінального кодексу України, та призначено йому узгоджене сторонами покарання, із застосуванням статті 69 Кримінального кодексу України у виді 4 (чотирьох) років позбавлення волі;

Вишневського В'ячеслава Вікторовича, визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого частиною п'ятою статті 27, частиною другою статті 28, частиною другою статті 121 Кримінального кодексу України, та призначено йому узгоджене сторонами покарання, із застосуванням ст. 69 Кримінального кодексу України у виді 4 (чотирьох) років позбавлення волі;

Горбунова Віктора Андрійовича, визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого частиною п'ятою статті 27, частиною другою статті 28, частиною другою статті 121 Кримінального кодексу України, та призначено йому узгоджене сторонами покарання, із застосуванням ст. 69 Кримінального кодексу України у виді 3 (трьох) років позбавлення волі.

Але питання про замовника вбивства лишалось відкритим.

Хто такий Павловський

Ігор Павловський не був публічною фігурою, хоча і був помічником колишнього народного депутата України Миколи Паламарчука. Взагалі, Павловський був помічником нардепів кількох скликань:

Наразі Павловського підозрюють у злочинах за статтями 255 (створення злочинної організації), 294 (масові заворушення), 194 (умисне пошкодження майна), 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу. Обвинувачення попросило суд узяти підозрюваного під арешт без права виходу під заставу.

«Метою учасників злочинної організації було вчинення злочинів, пов'язаних зі знищенням майна, злочинів проти громадської безпеки, а також здоров'я і життя людини», — заявив прокурор.

За словами обвинувачення, Павловський наказав улітку 2018 року спалити автомобіль Організації патріотичних громадян «Кордон» з метою залякати бізнесменів Олександра Цегельника і Юрія Марудового.

Ігор Павловський свою провину у причасності до вбивства Катерини Гандзюк не визнає. Інший підозрюваний у цій справі Олексій Левін наразі знаходиться у розшуку.

До 4 березня 2020 року Ігор Павловський залишиться під вартою без права внесення застави.

Євгенія Вірліч

Кавун-City

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон