Херсонська студентка перемогла у конкурсі мовознавства

Студентка Херсонського музичного училища Ліна Оскаленко перемогла у 9-му Міжнародному конкурсі імені Тараса Шевченка.У конкурсі змагались більше 770 учасників з усіх областей України. Всього в Україні таких переможців 39.

"Я студентка четвертого курсу Херсонського музичного училища. Я займаюся фортепіано. Я дуже люблю українську мову, тому я вирішила піти на цей конкурс, щоб зрозуміти для себе - на якому рівні я знаю українську мову і що я можу.

Темою останнього мого твору, останнього етапу, були моральні принципи Тараса Шевченка та нинішня українська політика. Я висловлювала свою думку, що моральні принципи Шевченка мають впливати на курс нашої політики, але не треба вплітати в політику діячів культури та музикантів та інших", - розповіла Ліна ОСКАЛЕНКО.

Протягом року Ліна отримуватиме президентську стипендію, її розмір - 1 700 гривень на місяць. Як витрачатиме гроші, дівчина поки не вирішила. А у найближчих планах – вступ до консерваторії в Києві, Одесі чи Львові.

За матеріалами Суспільне UA

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон