Зароблені кошти повинні залишатися в лікарнях Херсонщини

У Херсоні трудові колективи медичних закладів обласного підпорядкування хочуть отримувати сповна кошти, які самі ж і заробляють.

Сьогодні вільні приміщення у цих закладах здаються в оренду, але на рахунки стаціонарів надходить лише сімдесят відсотків орендної плати від винаймачів. Решта тридцять відсотків йдуть до обласного бюджету, де й «розчиняються». Медики вважають це несправедливим - адже йдеться про гроші, які конче потрібні для нормальної роботи лікарень.

- Обласна клінічна лікарня Херсона також здає деякі приміщення в оренду. І та частка орендної плати в 30 відсотків, яка до нас не доходить, становить двісті тисяч гривень на рік. Було б дуже бажано отримати їх назад для закупівлі енергоносіїв, оплати комунальних послуг. Адже грошей завжди не вистачає: стаціонари на Херсонщині фінансуються менше, ніж на половину від реальної потреби. І наш -- не виняток, - наполягає головлікар обласної клінічної лікарні Віктор Клименко.

- Лікарні повинні отримувати всі гроші, які заробляють - застосування знайдеться кожній копійці. А тут не про копійки йдеться: за попередніми підрахунками, в разі відмови від перерахування частини орендної плати до бюджету, медичні заклади можуть додатково отримувати близько двох мільйонів гривень на рік. Тому Департамент охорони здоров'я Херсонської облдержадміністрації ідею беззастережно схвалює, - приєднується його директор Віктор Короленко.

Частина депутатів обласної ради також підтримала пропозицію лікарів. Але остаточно «грошове» питання вирішуватиметься на сесії. Тоді й стане точно відомо, хто з власників мандатів підтримує людей у білих халатах не на словах, а на ділі.

Голос України

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон