«16 днів проти насильства»: в Херсоні обговорили шляхи допомоги жертвам домашньої тиранії

В рамках проведення Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», в Херсоні у форматі «круглого столу» за участі працівників обласного главку поліції, органів місцевого самоврядування та громадських активістів

відбулося обговорення шляхів протидії домашньому насильству через створення Кризового центру у місті Херсоні.

Цей заклад ефективно надає жертвам домашньої тиранії психологічну, соціальну та юридичну допомогу, а також змогу скористатися послугою тимчасового житла.

Поліцейський координатор мобільної групи з реагування на домашнє насильство Віталій Сайфутдінов розповів, на яку кількість таких повідомлень вже відреагували працівники бригади, скільки складено адміністративних протоколів та відкрито кримінальних проваджень за домашнє насильство. Також він повідомив, що під час надання допомоги жертвам група тісно взаємодіє з мобільною бригадою соціально-психологічної допомоги, службою у справах дітей, лікарнями та Кризовим центром.

Присутні домовилися і надалі проводити широку інформаційну кампанію, направлену на підвищення рівня правової культури населення, покращення обізнаності жителів області щодо попередження та протидії домашнього насильства.

Поліція Херсонської області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон