У Херсоні відкрили виставку «Мій тато – герой»

Під такою назвою у Херсонському художньому музеї сьогодні відкрили виставку про дітей, чиї батьки загинули на війні...

На цій виставці представлено 40 робіт. На світлинах – діти загиблих воїнів. Протягом чотирьох місяців з ними працював херсонський фотограф Олександр Корняков.

Спеціальних локацій не шукали - більша частина світлин зроблена у парку Херсонська фортеця. Ці діти відрізняються від тих, кого не торкнулася війна, - розказав Олександр: «Більшість знає, що їх батьки загинули. І під час зйомки вони навіть це пригадували. В основному дівчата розповідали про своїх батьків. Показували значки, які у них там знаходилися. Фотокартки показували. Вони знаєте, мабуть, більш вразливі, ніж звичайні діти».

Виставку ініціювали представники комунального підприємства «Оберіг». В об'єктив фотокамери потрапило багато дитячих облич, і якщо наймолодші радіють життю, то у старших про їх історії говорить погляд, це зовсім інші емоції - говорить виконуючий обов'язки директора закладу Ігор Кравець: «Цей проект у нас народився у травні 2019 року. І тільки зараз ми його презентували. Як він народжувався, спочатку була одна ідея, та коли ми побачили світлини наших дітей, то зрозуміли, що саме такі роботи мають бути представлені. Тут діти з нашого міста і з Херсонської області».

UA: Херсон

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон