Мангер: Чекаємо від керівників пропозиції з розвитку закладів охорони здоров’я Херсонщини

Херсонська обласна рада продовжує роботу з напрацювання пропозицій з розвитку та оптимізації закладів системи охорони здоров'я обласного підпорядкування.Участь в робочих нарадах бере голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер.

З головними лікарями новостворених медичних комунальних некомерційних підприємств (КНП) тривають обговорення перспектив розвитку закладів, потреб у фінансуванні та можливостей скоротити витрати на утримання з обласного бюджету.

З 2020 року Національна служба здоров'я України (НСЗУ) буде проводити оплату медичних послуг, які надають заклади охорони здоров'я, виключно виходячи з встановлених вимог. Саме тому медичні заклади, які вже стали самостійними підприємствами, мають розрахувати свої можливості.

З іншого боку депутати обласної ради, які представляють інтереси всієї громади Херсонщини, мають бути впевнені, що громадяни зможуть отримувати послуги належного рівня, а заклади будуть забезпечені всім необхідним, персонал отримуватиме зарплатню.

«У наступному році вже не буде медичної субвенції та дотації з державного бюджету, завдяки якої утримували заклади. Змінюється принцип фінансування, який вже не дозволить мати ліжко-місця, які не були завантажені у повній мірі, зайвий персонал, великі площі будівель. Тож постає необхідність оптимізувати видатки.

- Просимо усіх головних лікарів надавати свої пропозиції, щоб можна було їх врахувати під час обговорень проєкту бюджету на 2020 рік. Чекаємо на пропозиції з розвитку та оптимізації структур", – закликає до співпраці керівників закладів охорони здоров'я голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер.

З пропозицій, які обговорювались на черговій нараді – це передача функцій Херсонського обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДом до КНП «Херсонська обласна інфекційна лікарня імені Г.І. Горбачевського». За словами керівника КНП Володимира Мітковського, це слушна пропозиція, бо саме в інфекційній лікарні працює єдине в області відділення для людей хворих на СНІД.

Також розглядається можливість злиття двох закладів – КНП «Обласний наркологічний центр» та КНП «Херсонський обласний заклад з надання психіатричної допомоги». Тим більше, що у психіатричній лікарні працює відділення для лікування наркозалежних пацієнтів.

Також керівник закладу Микола Паламарчук вважає за доцільне передати функцію лікування хворих на туберкульоз інфекційній лікарні. Цю точку зору розділяє й Володимир Бурятинський, керівник КНП «Фізіопульмонологічний медичний центр».

За матеріалами Херсонської обласної ради

P.S. Усі напрацювання та пропозиції, розглянуті на нарадах, будуть презентовані депутатам Херсонської обласної ради.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон