Аудитори Херсонщини забезпечили відшкодування втрат на суму 10,4 млн грн

Фахівці Управління Південного офісу Держаудитслужби в Херсонській області протягом січня ‒ серпня 2019 року забезпечили відшкодування втрат фінансових і матеріальних ресурсів за результатами проведених ревізій на загальну суму 10,4 млн грн.

За результатами проведених заходів державного фінансового контролю керівники місцевих органів влади, підприємств, установ і організацій прийняли 39 управлінських рішень.

Фахівці надали 55 пропозицій за результатами державних фінансових аудитів.

Правоохоронні органи за результатами розгляду матеріалів ревізій, проведених спеціалістами Управління, розпочали 15 досудових розслідувань. Повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення вручено 2 службовим особам.

До установ та організацій, які допустили порушення бюджетного законодавства, застосовано 21 фінансову санкцію (попереджено про неналежне виконання бюджетного законодавства з вимогою щодо усунення порушення; зупинено операцій з бюджетними коштами; призупинено бюджетних асигнувань; зменшено бюджетних призначень/асигнувань розпорядникам бюджетних коштів).

За допущені фінансові порушення 33 посадові особи притягнуто до адміністративної відповідальності, 5 – до дисциплінарної, 3 ‒ звільнено із займаної посади.

Окрім того, аудитори Херсонщини ініціювали 10 позовів щодо усунення виявлених порушень перед органом прокуратури.

Для запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, до Державної служби фінансового моніторингу України надіслано інформацію про виявлені фінансові операції, що підлягають фінансовому моніторингу, на суму 2,0 млн грн.

Пресслужба Управління Південного офісу Держаудитслужби в Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон