Херсонці, будьте пильні: вас можуть штрафувати

Вже з 22 серпня українців які їздять на «евробляхах», і які не пройшли процедуру розмитнення почали штрафувати.

В Україні з 22 серпня вступили в силу жорсткі штрафні санкції за автомобілі на Єврономерах, про це нагадала Державна фіскальна служба: «З 22 серпня 2019 вводяться нові штрафні санкції за порушення при переміщенні транспортних засобів в митних режимах тимчасового ввезення та транзиту».

Нагадаю, що новообраний Президент Зеленський звернувся до Верховної Ради ще у травні місяці з пропозицією відкласти штрафи, щодо тих, хто з якихось причин не встиг або не зміг «розмитнити» авто, депутати прохання Президента не почули.

Не дивлячись на те, що у Зеленського пообіцяли прийняти зміни до цього Закону, поки він діє.

За новими правилами у разі перевищення терміну доставки авто особистого користування та комерційного призначення від 20 до 30 діб передбачений штраф у розмірі 85 тис. грн. Якщо термін перевищено більш ніж на 30 діб, а також в разі втрати або розкомплектування авто розмір штрафу сягне 170 тис. грн або конфіскація.

Аналогічні розміри штрафів при перевищенні термінів тимчасового ввезення автомобілів.

Перевищення від 20 до 30 діб – сума штрафу становитиме 85 тис. грн,

Понад 30 діб, а також в разі втрати або розкомплектування авто – 170 тис. грн або конфіскація.

Крім цього, передбачена відповідальність за передачу авто, тимчасово ввезеного в Україну, у володіння або розпорядження іншій особі, а також використання такого авто в комерційних цілях. При такому порушенні доведеться заплатити штраф у 34 тис. Грн.

До 22 серпня власники автомобілів з іноземною реєстрацією мали оформити свої машини і тоді б вони уникнули штрафів.

Як повідомляється: «Всього з 23 лютого цього року, коли закінчився пільговий період по застосуванню зниженої ставки акцизного податку для розмитнення автомобілів, по 18 серпня 2019 було оформлено 107,6 тис. Транспортних засобів, за які сплачено майже 7,7 млрд грн.».

Відомо, що пропозиція Зеленського складається з наступного: подовжити термін з відповідним розмитненням ще на 3 місяці і більше його не подовжувати та внести зміни у суми вартості розмитнення.

У ВРУ говорять, що можуть розглянути цей проект вже 29 серпня, у перший день роботи Парламенту нового скликання.

Сергій ОСОЛОДКІН

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон