Херсонщина продовжує встановлювати рекорди

Херсонська область не припиняє встановлювати національні рекорди. Цьогоріч – вже третій органічний - 18 липня, під час проведення агрофоруму «АГРОПОРТ ПІВДЕНЬ ХЕРСОН - 2019»,із 150-ти кг органічних ягід кизилу виготовили 103 літра ягідного морсу.

За словами керівниці Національного реєстру рекордів України Лани Ветрової, жителі Херсонщини є авторами 32 національних рекордів!

Так, наприклад, найтриваліший час вису в шпагаті без опори – 5 хвилин і 31 секунда. Рекорд встановила Ангеліна Кравець, артиста херсонської естрадно-циркової студії «Jin Roh».

А чи знаєте ви, що найстаріший чоловік в Україні, що став батьком, мешкав на Херсонщині? У 2003 році житель села Качкарівка Херсонської області Георгій Лахновський відвіз дружину Валентину в райцентр народжувати. На той момент батьку було 87 років, а його дружині – 37.

Дізнавшись про вік батька, медики захвилювалися, що дитина народиться з патологіями. Але Анатолій виявився здоровим хлопчиком, вагою 3кг 200гр. Найстаріший в Україні батько помер, коли хлопчику було 4 роки.

Найбільший кавун-карвінг також родом із Херсонщини. Він став переможцем Х ювілейного фестивалю «Український кавун-солодке диво». Сертифікат рекорду вручили тодішньому меру Голої Пристані Анатолію Негрі. В обхваті гігантська ягода сягала 1 м 26 см, вага - 25 кг 100 г.

Найбільша кількість людей, які одночасно вживають йогурт також була зафіксована у Херсоні. Незвичним способом вирішили організатори відсвяткувати ювілейний 5 пробіг «З вірою в серці» у Херсоні – одночасно 1144 бігуна підняли пляшки з питним йогуртом і одночасно осушили їх до дна.

Рекорд за наймасовіше зимове моржування на одній локації також належить Херсону. Кілька років тому на Водохреща у зимові води Дніпра в 20-градусний мороз впродовж трьох годин занурилося 1017 херсонців різного віку та статі.

У Херсоні навіть з'явилась традиція – встановлювати певні рекорди до Дня міста. Так, 15 вересня 2012 року у Херсоні зафіксували наймасовіший в Україні парад наречених. Експерти нарахували одразу 237 учасниць. Найстаршій учасниці рекорду було 84 роки.

Уже наступного дня в нашому місті встановили ще один рекорд – наймасовіший дитячий костюмований парад. Одразу 665 малюків стали учасниками третього «Параду карапузів».

А у 2013 році в обласному центрів зафіксували найбільшу кількість квіткових композицій на одній локації. Перед міською радою «розквітли» одразу 137 квіткових композицій.

Ще 2014 року до Книги рекордів України внесені 2 рекорди: ліс Херсонщини як «Найбільший штучно насаджений ліс у світі» та Олешківські піски як «Найбільший піщаний масив України».

У вересні 2017 року фермер із Херсонської області встановив рекорд України за кількістю помідорів, вирощених на одному кущі. На одному помідорному кущі Тимуру Алієву, фермеру з Генічеського району, вдалося виростити 165 плодів загальною вагою 8,4 кг.

А 15 липня 2017 року у Херсонській області виростили портрет Тараса Шевченка площею 1370 кв.м. Портрет створили за допомогою рису з чорним листям по зеленому полю.

А вже в липні 2018 року в Херсоні встановили перший рекорд в Україні з приготування салату «Херсонський овочевий феєрверк». Вага страви становила 407,5 кг. Для цього використали 500 кілограмів свіжих херсонських овочей: капусту, огірки, цибулю, солодкий перець, моркву, зелень та спеції.

До того ж, 15 серпня 2018 року саме в нашій області офіційно зареєстровано найбільшу плантацію солодкого перцю в Україні – 79 га.

Уже зовсім скоро Херсон відзначить свій 241-ий День народження. -річчя. І хто знає, яким іще рекордом поповниться скарбниця нашої області.

Олена ПІМЕНОВА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон