Про запобігання економічним ризикам на агропідприємстві Херсонщини «Піонер» - аудитори

Фахівці Управління Південного офісу Держаудитслужби в Херсонській області провели державний фінансовий аудитдіяльності ДП «Дослідне господарство «Піонер» Інституту зрошуваного землеробства Національної академії аграрних наук України за період з 01.07.2017 по 31.12.2018.

Дане підприємство здійснює дослідну, господарську і комерційну діяльність з метою досягнення позитивних економічних результатів і одержання прибутку, передусім, від виробництва рослинницької та тваринницької продукції.

Господарникам, у досліджуваному періоді, бракувало коштів на оновлення сільськогосподарської техніки і обладнання. За розрахунками фахівців, через відсутність достатньої кількості одиниць зернозбиральних комбайнів, Підприємством понесені зайві витрати. Зокрема, на збирання врожаю 2018 року, за договорами підряду, було витрачено понад 2,4 млн грн. Тому управлінцям доречно врахувати потребу у капітальних інвестиціях, оновити матеріально-технічну базу.

Підприємством, без внесення відповідних змін до фінансового плану, безпідставно надано благодійної допомоги на суму 1,3 млн грн.

Тому державні аудитори рекомендували вжити ряд запропонованих заходів із підвищення ефективності управління коштами і майном. Приміром, необхідно покращити фінансові результати господарської діяльності; впровадити дієву систему внутрішнього контролю.

Прес-служба Управління Південного офісу Держаудитслужби в Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон