Пастка у центрі Херсона – загроза на роки

Якби у Херсоні складали рейтинг найбільш розбитих доріг, то не першій сходинці неодмінно опинилися б три квартали на вулиці Привокзальній.

І це, до речі, зовсім не якась там віддалена окраїна: поруч – залізничний вокзал, оптова база будматеріалів, офіси підрозділів Одеської залізниці, автошкола, і з десяток житлових багатоповерхівок. Та попри статус центру міста, проїжджа частина тут виглядає гірше, ніж після тривалих бомбувань, чи артобстрілу.

Ям на дорозі більше, ніж асфальту, і комунальники не латали їх принаймні шість останніх років. Завглибшки ці пастки для водіїв сягають 10-15 сантиметрів, причому краї в них гострі. Автомобілі, що на них наїжджають, регулярно дірявлять шини. Та ще й під час маневрів в об'їзд зростає ризик зіткнення із зустрічним транспортом – подібні аварії у тихих начебто кварталах також не рідкість.

Особливо вражає майданчик на Привокзальній,12 (дивись фото). Тут яма в діаметрі взагалі метрів із двадцять, та ще й засипана всіляким мотлохом – від старих шин до уламків цегли. Місцеві розповідають: після злив на цьому місці утворилося ціле озеро, і в ньому навіть жаби кумкали.

— Я мешкаю у квартирі на вулиці Привокзальній,18 з 1982 року. І жодного разу на моїй пам'яті проїжджа частина капітально не ремонтувалася. Хіба що підприємство «Кредо», яке володіє розташованою поруч оптовою базою, кілька разів бетонувало ями. Але їх знову розбивають, а владі до цього наче й діла немає. У нашому будинку живе депутат міськради Руслан Рубан, то він допоміг, аби принаймні майданчик під нашими вікнами заасфальтували. І по всьому, — каже автолюбитель Наталія Середа. – У мене також є легківка, але такою дорогою мені навіть додому їздити страшно. Від сусідів тільки й чути: то одна машина на Привокзальній побилася, то в іншої колесо на шматки розірвалося.

Через «смугу перешкод» на Привокзальній у власників офісів та магазинів поруч – самі збитки. Водії найманих вантажівок, чиїми послугами вони користуються, чудово знають, що проїзд тутешніми дорогами просто небезпечний. Тому беруть подвійну платню за ризик. А це тисячі й тисячі гривень додаткових витрат. Хоча власників ваговозів також зрозуміти можна: заміна втраченої на ямах шини також обійдеться у 8-10 тисяч гривень.

Чи відає муніципальна влада Херсона про пастки на Привокзальній, чи, бува, вони чиновникам якось на очі не потрапили? Можемо запевнити: відає! На прийом до міського голови свого часу приходила делегація підприємців та мешканців житлових будинків на цій вулиці, і слізно просила бодай ями на проїжджій частині підлатати.

Градоначальник Володимир Миколаєнко прохачів уважно вислухав. І пообіцяв дати доручення керівнику міського управління дорожньої, транспортної інфраструктури і зв'язку Наталії Молнар провести технічну експертизу пошкоджень та організувати ремонт.

Роботи нібито мали початися за місяць, але минає вже другий, а ніхто й пальцем не кивнув. Розлючені жителі багатоповерхівок на Привокзальній повторно звернулися з цього приводу до мерії із колективним листом за понад трьома сотнями підписів. Та либонь, нашим горе-управлінцям не листи писати треба. А радше варто було б привести їх усіх до зруйнованої дороги, і потовкти самовдоволеними пиками у зруйнований асфальт. Може, хоч напередодні виборів до органів місцевого самоврядування такий оригінальний флеш-моб допоможе?

Сергій ЯНОВСЬКИЙ, фото автора
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон