На Херсонщині шахраї «грошову реформу» влаштували

На Херсонщині знову активізувалися шахраї, котрі дурять людей похилого віку, виманюючи в них гроші під приводом їх обміну.

На вулиці Дорофєєва у Херсоні до квартири пенсіонера з'явилися дві такі жіночки, котри видурили у господаря усі заощадження у сумі сімдесят тисяч гривень.

У селі Зеленівка в 87-річної місцевої жительки така ж лжеспівробітниця Пенсійного Фонду» викрала залишену без нагляду сумку із тисячею доларів США. А в райцентрі Каланчак «грошова реформа» коштувала 55-річній жінці десяти тисяч гривень.

У таких випадках готівку шахраї «обмінюють» на конверти, у які зазвичай вкладають сувенірні купюри чи звичайнісінький різаний папір. І такі трюки злочинцям вдаються – ті розраховують, що старенькі просто недобачають, і не зможуть прочитати на банкнотах напис «сувенір», або ж взагалі не будуть їх розглядати.

І цинічний розрахунок, на жаль, справджується, бо довірливі люди серед українських пенсіонерів не перевелися: вони інакше, ніж молодь, виховані.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон