На Херсонщині провели масштабний спецзахід

Співробітники Управління Служи безпеки України в Херсонській області спільно із Державною прикордонною службою України,Нацполіцією в Херсонській області та АРК, за участі військовослужбовців Збройних Сил України, а також за сприяння Державної міграційної служби України, наприкінці минулого місяця провели масштабний спецзахід в рамках оперативно-профілактичних операцій «Кордон-2019», «Мігрант-2019», «Розшук», «Зброя та вибухівка» у Чаплинському районі Херсонської області.

Чаплинський район є контрольованим прикордонним районом межує з тимчасово окупованою територією АР Крим. Метою спецзаходу було здійснення попереджувально-профілактичної роботи для зниження рівня протиправної діяльності на адміністративному кордоні. Зокрема: протидія нелегальній міграції, контрабанді наркотичних речовин, зброї та боєприпасів, а також сепаратистській та терористичній діяльності.

У громадян, які перебували на той час на території контрольованого району, правоохоронці перевіряли документи з метою виявлення осіб, причетних до протиправної діяльності. У ході перевірки громадянам доводились відповідні норми чинного законодавства, у тому числі інформація про відповідальність за скоєння злочинів проти основ національної та громадської безпеки

Правоохоронцями перевірено близько півтори тисячі транспортних засобів та чотирьох тисяч осіб. Загалом складено дев'ятнадцять протоколів за ст. 202 КУпАП (порушення прикордонного режиму) та близько тридцяти протоколів з порушення Правил дорожнього руху.

Пресгрупа УСБУ в Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон