Порятунок врожаю на Херсонщині інфарктами закінчується

Допрацюватися можна й до інфаркту. А саме такий діагноз поставили двом жінкам пенсійного та перед пенсійного віку,яких до Херсонського кардіодиспансеру лише впродовж одного тижня привезли з Олешківського та Голопристанського районів області.

Обидві пацієнтки розповіли, що важко працювали на своїх городах, «прихопивши» для роботи й години денної спеки – допомогти їм було нікому, а наймати сезонних робітників грошей не вистачало. От організм немолодих уже людей і не витримав такого навантаження.

Головний лікар кардіодиспансеру Олег Мазуряк каже, що такі інтенсивні «вправи» у спеку нерідко закінчуються також аритмією, гіпертонічною кризою. Причому хворі у відповідь на рекомендацію лягти до стаціонару часом ще й відмахуються – просять «виписати якісь таблетки», і...повертаються до садів, полів та городів. Надто зараз, коли їх угіддя на лівобережжі Дніпра підтопило після рясних злив: селяни будь-що поспішають зібрати полуниці та молоду картоплю з морквою, доки ягоди та городина не позгнивали у воді.

Але при цьому забувають: «розмінювати» на городину останні крихти слабкого вже здоров'я – далеко не кращий вибір.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон