Легка атлетика в Лазурному виходить на новий рівень

Легка атлетика України продовжує реалізацію програми з реконструкції та будівництва спортивних об'єктів в країні.Черговим її етапом став візит президента ФЛАУ Ігоря Гоцула до Лазурного Херсонської області, де нещодавно в пансіонаті «Прибережний» було відкрито новий стадіон.

- Ця арена є приємним винятком з загальної тенденції, бо його було повністю реконструйовано за приватні кошти, з бюджету не було взято жодної копійки, - розповідає Ігор Гоцул.

Але як і у випадках з бюджетним фінансуванням, всі ці проекти ми намагаємося супроводжувати не лише на етапах реконструкції чи будівництва, а розробляємо стратегію їхнього розвитку і в подальшому її дотримуємося.

Зараз у Лазурному проводився Всеукраїнський фінал змагань «Спорт для всіх» під егідою Міністерства молоді та спорту України. Я з задоволенням виконав почесну місію – привітав учасників та вручив призи найкращим. Але був ще один дуже важливий та показовий момент – на стадіоні відбулося відкриття секції з легкої атлетики. Частиною стратегії розвитку будь-якого спортивного об'єкту є обов'язкова робота над тим, щоб на ньому вирувало життя. Це як всеукраїнські заходи, змагання, тренувальні збори, так і щоб там обов'язково займалися діти та спортсмени.

Щоб стадіон був важливим центром розвитку легкої атлетики. Відповідно, тут зараз в рамках реалізації цієї програми співробітництва, силами і коштами власника пансіонату Андрія Путілова, з залученням коштів місцевих бюджетів, було розпочато роботу легкоатлетичної секції. Серед жителів Лазурного ця подія викликала неабиякий інтерес. Бажання займатися легкою атлетикою виказала велика кількість хлопчаків та дівчат. Пансіонат «Прибережний» для цих занять безкоштовно надає стадіон і всі інші можливості, які необхідні для тренувального процесу.

Для роботи з дітьми було залучено професійного тренера – в районі було проведено «пошукову» роботу, і виявилося, що серед вчителів фізкультури є викладач, яка свого часу на серйозному рівні займалася легкою атлетикою, має відповідний досвід, розуміння та знання. Тож я мав честь запустити цей процес, подякувати всім, хто допоміг втілити його в життя, поспілкуватися з юними спортсменами, тренерами та місцевим керівництвом.

Також ми домовилися з ФЛА Херсонської області, щоб провідні легкоатлети Херсонщини провели для цієї секції майстер-клас. Щоб юні спортсмени та їхні батьки дізналися, що таке легка атлетика, які вона має досягнення в Херсонській області, на скільки вона розвинена в регіоні. Це також викликало великий інтерес у місцевих жителів і стало одним з кроків з промоції нашого виду спорту.

Щодо наших довготривалих планів в області, то ми провели декілька фундаментальних бесід з нашими партнерами на місцях. З власником пансіонату «Прибережний» і адміністрацією пансіонату ми обсудили наші плани на майбутнє і напрямки співробітництва. Обговорили, що нас очікує восени, весною. В «Прибережному» зараз будується два нових корпуси – це якраз один з моментів, про який ми говорили раніш.

Зараз нам не вистачає наявної кількості якісних місць проживання, аби масштабно використовувати базу осінньо-весінній період. Але тепер, після запуску у липні одного додаткового корпусу, а у вересні другого, легкоатлетичні заходи зможуть там комфортно розміщуватися. У жовтні в «Прибережному» ми вже другий рік проводитимемо принципово важливі для нас змагання – Відкритий чемпіонат АР Крим та м. Севастополь з легкої атлетики. Ми обговорили підготовку до них, те, чим вони можуть бути наповнені, і що нам потрібно зробити, щоб ці змагання продовжували успішно існувати.

Також відбулися перемовини з керівником облуправління спорту Юрієм Каном і президентом ФЛА Херсонської області Андрієм Балонєм. Ми говорили про те, що нам мало на всю область одного стадіону, ми дуже зацікавлені, щоб арени з'явилися і в самому Херсоні, і в низці інших міст Херсонщини. Були обговорені наші спільні підходи до рішення цього питання, і взагалі стратегія розвитку легкої атлетики в області, а також її синхронізація з тими планами, які є у легкої атлетики України.

Федерація легкої атлетики України

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон