Студенти зняли відео про відкриття сучасного медцентру у Херсоні

Відкриття медичного центру – результат спільної праці ХДУ та Херсонської міської клінічної міської ім.Є.Карабелеша.

Алла Малицька, головний лікар Херсонської клінічної міської лікарні ім. Євгена Карабелеша, звернулася до присутніх: «Ми обслуговували студентів у межах здоровпункту. Дуже раді, що умови покращені і ми зможемо надавати медичну допомогу згідно з реформуванням сьогоднішнього часу».

На заході були присутні провідні медичні фахівці Херсона, керівний склад вишу та студенти. Користуватися первинною медичною допомогою зможуть студенти, викладачі та їхні сім'ї. Для цього потрібно заключити договір з дільничним лікарем.

Обраний ректор Олександр Співаковський повідомив, що було виділено з держбюджету 1 мільйон гривень. Більш ніж 600 000 витрачено на ремонт, решта – на меблі та сучасне обладнання. «Навіщо бігати по місту, якщо можна отримати допомогу на відстані витягнутої руки?, – додав обраний ректор. – Однак ми не будемо на цьому зупинятися».

Медичний центр складається з кабінету лікаря, маніпуляційного кабінету, денного стаціонару, кабінету діагностики та фізіотерапії. Вже зовсім скоро пацієнти зможуть здати аналізи, пройти швидкі тести на ВІЛ тощо. Результати направлятимуться до лабораторії Херсонської міської клінічної лікарні ім.Є.Карабелеша. Це зробить користування медичними послугами оптимальним та більш зручним.

Ірина Глущенко, декан медичного факультету ХДУ, підкреслила важливість створення медичного центру: «Підготовка фахівців галузі охорони здоров'я неможлива без клінічної практики. Лекційні заняття проходять на базі факультету, а практична підготовка - при медичному центрі».

Зрештою, медцентр – це вагомий крок до розвитку медицини в університеті. Тим паче, при наявності медичного факультету.

Урочистий момент перерізання червоної стрічки обраний ректор доручив студентам. На його думку, саме від них залежить репутація університету.

Прес-центр ХДУ

Творча група: автор, журналіст – Єлізавета Каменєва, оператор – Ісмаїл Мухтаров, монтаж – Олена Павлушкіна StudTv Kherson

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон