Підлітків на Херсонщині чекають у «Школі виживання»

Літній табір, який не має поки що аналогів на Херсонщині, відкриють під Новою Каховкою волонтери з числа активістів громадських організації та воїнів,котрі пройшли бої на східному фронті.

У «Школі виживання» викладатимуть розвідники і професійні інструктори з виживання, наставники зі спортивного орієнтування й екстремального туризму. Навчатимуть, як не заблукати у лісі чи пустельній місцевості, добути вогонь, швидко створити тимчасовий прихисток від негоди, знайти якийсь харч просто під ногами.

Інструктор з виживання, військовий розвідник В'ячеслав Пашинський, приміром, у бесіді з власкором «Голосу України» запевнив: після вишколу його учні не помруть з голоду навіть за тривалого перебування в Олешківській пустелі.

«У пісках можна назбирати пташині яйця або наловити цвіркунів. Зрештою, можна знайти заячі сліди та встановити сильце, — розповідає В'ячеслав Пашинський. — Просто до виходу «на природу» варто належним чином підготуватися — хоча б мати із собою ніж у чохлі та шматок мотузки. Навіть із таким невеликим набором шанси на виживання стрімко підвищуються».

Засновник «Школи виживання» Володимир Федченко розповів, що цей унікальний літній табір працюватиме у червні. Сюди вже запросили сто старшокласників, які готові випробувати свої сили та впродовж п'ятиденного вишколу отримати корисні навички. Втім, якщо місцева влада підтримає літній табір фінансово, він може стати регіональним.

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон