У Херсоні поклали квіти до погруддя Пророка

Сьогодні, 9 березня у Шевченківському сквері відбулися урочистості та поетичні читання з нагоди 205-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка «Єднаймо душі словом Кобзаря».

Кожен великий народ має свої знакові постаті. Такою постаттю для нас українців є Тарас Григорович Шевченко. Він був і залишається справжнім митцем, людиною незвичайної долі і неймовірного таланту, що здобула світову славу.

Щороку в Україні відзначають Шевченківські дні – 9 та 10 березня, які припадають на роковини народження та смерті поета.

Сьогодні, біля пам'ятника-погруддя зібралися громадськість, учнівська молодь, обласна влада, щоб ушанувати генія українського слова, письменника, художника та громадського діяча.

У своєму виступі перший заступник голови облдержадміністрації Дмитро Бутрій зазначив, що ім'я славетного поета давно стало символом нашої нації: «Весь свій могутній талант він присвятив служінню народові. Творчість Тараса Шевченка - джерело пізнання і натхнення. Його мрії, біль і тривоги - безцінні настанови, залишені нам у спадок. А його мудрість та сила завджи будуть поруч з нами. Тож будьмо гідними продовжувачами справи Великого Кобзаря, патріотами своєї землі!».


Біля пам'ятника Кобзарю був встановлений «вільний мікрофон» і кожен бажаючий мав змогу декламувати найвідоміші вірші видатного поета Тараса Шевченка.

Крім того, 205-у річницю від дня народження Тараса Шевченка херсонці відзначили колективним виконанням однієї з найвідоміших пісень на вірші Кобзаря - «Реве та стогне Дніпр широкий».

По закінченню урочистостей всі присутні на заході поклали квіти до погруддя Пророка.

Надія КУХТА,
Управління інформаційної політики ХОДА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон