Владислав Мангер: Херсонці почали хвалити роботу «швидкої»

Ефективна, доступна, якісна і своєчасна медична допомога населенню Херсонської області – один з пріоритетів, обраний Херсонською обласною радою в своїй роботі.

Зараз до складу КЗ «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» входить 10 станцій, 14 підстанцій, 19 пунктів постійного базування і 3 пункти тимчасового базування бригад в Херсоні і курортних населених пунктах – с. Залізний Порт (Голопристанський район) та с. Стрілкове (Генічеський район).

В цілому задіяні 85 бригад, кількість яких з моменту створення Центру збільшилася на 10.

Позитивні зміни в роботі служби відзначають і самі херсонці. Так, в одній з найпопулярніших груп соціальної мережі 13 січня городянин залишив повідомлення з подякою медпрацівникам. Автор був вражений темпом подачі карети швидкої допомоги, компетентністю персоналу, а найбільше тим, що після всіх маніпуляцій і оглядів в лікарні з нього не взяли ні копійки. І це при тому, що новорічні свята видалися для співробітників «швидкої» нелегкими – у зв'язку з «гуляннями» викликів було безліч.

Слід зазначити, цей лист зібрав в інтернеті понад тисячу відгуків, величезну аудиторію читачів, які в більшості своїй погодилися з автором: поліпшення очевидні.

Понад рік тому роботу КЗ «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» взяв під свій контроль голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер. Так, в 2018 році з обласного бюджету на потреби Центру, зарплату співробітникам, закупівлю необхідних медикаментів і обладнання було виділено майже 141 млн. гривень.

«У «швидких» з'явилися 14 сучасних дефібриляторів, придбаних за рахунок коштів обласного бюджету, а також 2 електрокардіографи з функцією телеметрії. До нашого втручання центр швидкої допомоги був буквально в розібраному стані, з непридатними автомобілями, порожніми аптечками і медиками, які втратили надію на зміни. Менш ніж за рік ситуація змінилася на краще. Кожна копійка, виділена з бюджету, контролюється апаратом Херсонської обласної ради та депутатами. Радий, що нашу роботу в позитивному ключі відзначають городяни», – коментує Владислав Мангер.

Зрозуміло, як правильно зазначив голова облради, надання екстреної медичної допомоги неможливо без нормально функціонуючого автопарку. Так, в 2018 році парк санітарних автомобілів оновився на 5 одиниць, дві з яких були придбані за рахунок обласного бюджету. Отримані спеціалізовані автомобілі – екологічно і технологічно безпечні, надійні і якісні, оснащені новітнім сучасним медичним обладнанням і відповідають всім стандартам.

Крім того, зараз обласна рада веде переговори з міськими колегами-депутатами, щоб ті прийняли рішення також долучитися до фінансування центру швидкої допомоги з міського бюджету. Це буде справедливо, адже левова частка виклику медиків завжди надходить саме від жителів Херсона.

Тетяна САФОНОВА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон