Про навчальний візит делегації громад з Херсонщини

З 14 по 15 січня тривав навчальний візит делегації громад з Херсонщини до Чернівецької області «Практичне застосування проектного підходу та інструментівпросування території для місцевого розвитку», у рамках проекту Програми «U-LEAD з Європою» «Підтримка децентралізації в Україні».

Протягом двох днів учасники відвідали Красноїльську та Волоківську громади, смт. Глибока, м. Новоселиця та м. Чернівці; встигли дослідити особливості брендування територій, історії успіху співпраці місцевої влади, бізнесу та громади, створення сироварних кооперативів та багато іншого.

- За два продуктивні дні в насичену програму знайомства з Чернівецькою областю увійшло багато цікавого та корисного. В перший день найяскравіше запам'яталася Красноїльська Маланка, як інструмент привернення уваги до території, її просування та брендування. Другий день запам'ятався, наприклад, проектами Чернівецького національного університету, направленими на розвиток територій Чернівецької області, сподіваюсь цей досвід надихне нашу делегацію творити неймовірні речі в рідних громадах, - Олександра Фадєєва, радниця з регіонального розвитку Херсонського ЦРМС.

- Можливість побачити проекти, що вже діють, поспілкуватися з їх ідейними менеджерами – це все повністю компенсувало довгу дорогу. Дуже радий мати можливість зав'язати особисті партнерські зв'язки з представниками інших областей, в майбутньому це стане гарною основою для розвитку нашої громади, - Сергій Запорожченко, спеціаліст з розвитку територій, Бехтерська ОТГ.

- Найбільша цінність – це кадровий потенціал, я вкотре у цьому переконуюсь. Для об'єднаних громад, які бачать досвід угорських, польських, румунських колег, їх досягнення, - децентралізація стала додатковим джерелом не тільки контактів, а й коштів від ЄС чи інших донорів. Головне – це навчання кадрів і набутий досвід. Я дуже вдячна за можливість побачити це все на власні очі, - Ольга Сторчак, начальник відділу управління персоналом, Херсонська ОДА.

- Ми зрозуміли, що нам терміново треба об'єднуватися ще вчора! Ми втрачаємо грандіозні можливості, адже про проекти з роздільного збору сміття чи сучасні модернізовані ЦНАП ми тільки мріємо, а для когось це вже реальність, - Ірина Алекян, бухгалтер, с. Новомиколаївка Скадовського району.

Херсонський Центр розвитку місцевого самоврядування

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон