МВФ знає те, чого не знає ЦВК та ЄДРВ?

Ані Центральна виборча комісія, ані Єдиний державний реєстр виборців не знають скільки громадян України - виборців знаходиться за кордоном,а у Міжнародному валютному фонді (МВФ) їх вже порахували? Як? Невже допомогли спецслужби США?

Наші експерти давно розповідають, що громадян України працює за кордоном більше, ніж деякі країни світу мають загального населення.

Аналітичний огляд МВФ починається з оцінки економіки нашої держави. Там зазначають, що «Україна переживає не найкращі часи». Фахівці з Заходу більш відверті ніж наш Уряд, зокрема вони констатують, що «...зростання економіки не може відновити рівень доходів, який був втрачений під час кризи, не те що наблизитися до інших країн Європи».

Для тих, хто уважно слідкує за реаліями життя, тут немає нічого «нового». Всі наші незалежні аналітики (окрім провладних, у звітах яких ми вже стали жити краще, ніж жили за всі роки Незалежності), говорять, що у нас суттєві проблеми.

За даними МВФ в Україні серед основних проблем: «бізнес-клімат, який знаходиться у вкрай незадовільному стані», що у свою чергу перешкоджає надходженню інвестицій. Крім того, у нас «багато проблем в банківській системі», які так само ніхто не вирішує.

«Важливо, що в результаті розчарування зовнішнім економічним становищем значно зросла трудова міграція: за кордоном працюють близько 2 – 3 мільйонів українців», - йдеться у звіті.

Слід зазначити, що навіть наше Міністерство соціальної політики тут більш відверте. Там оцінюють кількість українських заробітчан у 7 – 9 мільйонів, з яких на постійній основі, просто зараз, працює 3,2 мільйона осіб. Щось тут американські спецслужби недопрацювали...

То, скільки ж українців будуть голосувати за межами своєї держави? І про яку високу явку ми можемо говорити, якщо біля 50% тих, хто має право голосу, будуть 31 березня на полях Польщі, мити санітарні вузли у Німеччині і доглядати немічних у Іспанії?

Сергій ОСОЛОДКІН

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон