Херсонцям про захист закордонного паспорту

Управління Державної міграційної служби України в Херсонській області звертає увагу на те, що наявність відцифрованих відбитків рук у закордонному паспорті це високий ступінь захисту!

Паспорт громадянина України для виїзду за кордон є документом, що посвідчує особу, підтверджує громадянство України особи, на ім'я якої він оформлений, і дає право такій особі на виїзд з України і в'їзд.

З 1 січня 2015 року в Україні запроваджено оформлення і видачу закордонних біометричнихпаспортів. Особливість документа в тому, щовін містить безконтактний електронний носій, на якому буде вписано інформацію про біометричнідані власника, з метою його ідентифікації.

Під час формування заяви-анкети для видачі паспорта обов'язковим є внесення відомостей про отримання відцифрованого образу обличчя, підпису особи та відбитків пальців рук.

Оскільки відцифровані відбитки пальців рук є вкрай важливим ідентифікатором особи, їх невнесення до заяви-анкети, Єдиного державного демографічного реєстру та паспорта є можливим лише у разі коли особа:

- не досягла 12-річного віку;
- має фізичні вади руки (рук);
- не може пересуватися самостійно у зв'язку з тривалим розладом здоров'я та потребує термінового лікування за кордоном.
-
Наявність фізичних вад або неможливістю пересуватися самостійно у зв'язку з тривалим розладом здоров'я (особі, яка потребує термінового лікування за кордоном) необхідно підтверджувати свій статус відповідними документами (довідка, посвідчення).

У разі відсутності можливості через якість отриманого графічного зображення отримати відцифровані відбитки пальців рук особи, під час оформлення заяви-анкети складається акт про неможливість отримання відцифрованих відбитків пальців рук.

Звертаємо увагу! Напередодні подачі документів на оформлення біометричного паспорту не радимо використовувати засобів для рук, що мають високу жирність, оскільки це впливає на процес зняття відбитків пальців.

Також під час їх зняття руки мають бути сухими, теплими та без фізичних пошкоджень, які найчастіше зустрічаються в будівельників, механіків (тоді сканують всі пальці рук) тощо. Для отримання якісного графічного зображення відбитків пальців рук перед скануванням, у разі потреби, їх можна обробити антисептичними гігієнічними засобами.

Наявність відбитків пальців забезпечує високий ступінь захисту документа, а отже і безпеку суспільства в цілому.

Вікторія МАГДИЧ
УДМС України в Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон