У Новій Каховці навчання в музичних школах подорожчає

На 20 гривень вирішив підняти щомісячну плату за навчання в школах естетичного виховання виконавчий комітет Новокаховської міськради.

Найдешевшими будуть заняття на бандурі, домрі і духових інструментах — 90 грн., найдорожчими на гітарі, фортепіано, електронних інструментах і уроках вокалу — 150 грн.

— Востаннє плата за навчання підвищувалася шість років тому і становила від 70 до 130 гривень на місяць. Після того рішення всі інші райони області підтягнули свої розцінки за нами, а тепер у Новій Каховці вартість навчання в школах естетичного виховання стала найнижчою на Херсонщині.

Дійшло до того, що зібраних у батьків коштів нині вистачає лише на оплату 7 педагогічних ставок, тоді як раніше ця цифра дорівнювала 15,5. Ми провели обговорення даного питання з батьками. Всі вони попереджені про подорожчання і з розумінням поставилися до ситуації, — прокоментувала начальник відділу культури Новокаховської міськради Наталія Зарудна.

Залишити на старому рівні плату на навчання виконавчий комітет вирішив лише для саксофону і флейти. У Новій Каховці діє два заклади естетичного виховання — дитяча школа мистецтв і дитяча музична школа.

Олег БАТУРІН
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон