Співаковський: Маємо позбавити українські університети архаїчної моделі управління

На цьому, під час Погоджувальної ради, наголосив народний депутат фракції Партії «Блок Петра Порошенка, Перший заступник Голови Комітету з питань науки та освіти Олександр Співаковський.


«Прошу включити до порядку денного сесії Постанову Верховної Ради 0190 щодо фінансової допомоги фінського Уряду (5 млн. євро) в рамках впровадження реформ в нову українську школу. А також законопроект 8385 про внесення змін до закону «Про вищу освіту» щодо зміни системи управління закладами вищої освіти, який, до речі, підписаний 47 народними депутатами», – зауважив Олександр Співаковський.

Також народний депутат наголосив, що університети – це останній острівець на території України, де залишилась архаїчна модель управління від Радянського Союзу, а законопроект 8385 дає відповідь на це питання.

Олександр Співаковський підкреслив: «Ми маємо прийняти компромісні зауваження до цього законопроекту між першим і другим читанням. І наголошую, що передвиборчі настрої не повинні завадити синхронізації законодавства в сфері вищої освіти з законодавством європейських країн. Тому маємо підтримати законопроект 8385».

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон