На Херсонщині дітям продають алкоголь та цигарки

В супермаркеті чи в кіоску продали неповнолітньому пляшку пива чи цигарки – напевно, таку картину приходилося бачити багатьом.

Хтось, мабуть, навіть зробив зауваження продавцю. І, можливо, той оговтався, що порушує закон. На жаль, не всі дорослі розуміють проблему. Головне для них – прибуток.

Як інформує відділ комунікації поліції Херсонської області, пові-домлення від небайдужих громадян про продаж дітям алкоголю та цигарок в поліцію надходять регулярно.

Наприклад, днями в поліцію надійшло повідомлення, що в Суворовському районі в центрі Херсона в магазинах продають алкоголь і тютюнові вироби неповнолітнім. Ювенальні поліцейські перевірили інформацію, вона підтвердилася. В одному магазині школяру продали пляшку з алкоголем, у іншому неповнолітній зміг купити пачку цигарок.

Як констатують у поліції, в Херсоні та області такі рейди проводять регулярно. Коли факти правопорушень виявляють, направляють подання до ГУ ДФС області про застосування до суб'єктів господарювання фінансових санкцій і вирішення питання про анулювання ліцензій на право здійснення торгівлі алкоголем і тютюновими виробами.

Так, за останніми даними поліції, на торговельників, які продали дітям тютюнові вироби та спиртні напої, накладені штрафи на суму понад 11 тисяч гривень. У суб'єктів господарювання анульовано 5 ліцензій і відносно них застосовані фінансові санкції на суму приблизно 50 тисяч гривень.

Іван МІНЗЕР
"Гривна. Новий формат"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон