Олександр Співаковський: випускники шкіл повинні обирати для навчання місцеві університети

Сьогодні, 4 квітня, на загальних зборах трудового колективу факультету фізики, математики та інформатики у Херсонському державному університеті, обирали декана,а також завідувача кафедри фізики та методики її навчання.

За результатами голосування були рекомендовані до обрання вченою радою факультету Кушнір Наталія Олександрівна на посаду декана факультету фізики, математики та інформатики («За» – 45; «Проти» – 0; «Недійсних» – 1) та вченою радою ХДУ Гончаренко Тетяна Леонідівна – на посаду завідувача кафедри фізики та методики її навчання («За» – 45; «Проти» – 1; «Недійсних» – 0). Обидві претендентки – випускниці ХДУ.

І перед ними зараз, як і перед усім колективом факультету, усього університету стоїть завдання: випускники шкіл повинні обирати для навчання місцеві університети.

При цьому, треба розуміти – якщо не буде розроблена і запущена збалансована стратегія розвитку факультетів, і зараз я, у першу чергу, говорю саме про факультет фізики, математики та інформатики, за кілька років наслідки будуть плачевні.

В Україні продовжується тенденція до стагнації фізико-математичної освіти, а це може призвести до втрати перспектив розвитку країни, тому слід докласти максимум зусиль для того, щоб повернути інтерес молоді саме до точних наук.

Це велика відповідальність для новообраних керівників. Вітаю колег! Бажаю сил, терпіння, мудрості і творчої наснаги!

Олександр СПІВАКОВСЬКИЙ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон