Новокаховський інтернат відходить у минуле

Згоду на передачу майнового комплексу Новокаховської загальноосвітньої школи-інтернату І—ІІІ ступенів у державну власність, до сфери управління Міністерства оборони України 16 березня на своїй сесії надала Херсонська обласна рада.

Згідно з цим рішенням, Херсонській облдержадміністрації доручено здійснити необхідні організаційно-правові заходи. Нині вказаний майновий комплекс, розташований на земельній ділянці площею 2,54 га, перебуває у спільній власності територіальних громад сіл, селищ і міст Херсонської області.

Як повідомляв «Новий день», через малу кількість вихованців Новокаховська школа-інтернат обходиться платникам податків найдорожче з-поміж усіх інтернатних закладів області. Станом на серпень минулого року навчання і перебування кожної дитини коштувало 134 тисячі гривень на рік, тоді як навчання у звичайній загальноосвітній школі — лише близько 10 000 грн./рік.

Не в останню чергу через невеликий контингент обласна влада кілька років тому виступила з ініціативою реорганізувати заклад у ліцей Державної прикордонної служби. Ця новина спричинила величезний резонанс у Новій Каховці.

Як уточнює начальник управління освіти, науки та молоді ОДА Євген Криницький, для створення подібного закладу доведеться дочекатися відповідного розпорядження зі столиці.

Крім того, рішення облради було прийняте на виконання плану щодо розміщення на території області на постійній основі частин 57-ї окремої мотопіхотної бригади Південного оперативного командування Збройних Сил України.

Олег БАТУРІН
"Новий день"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон